• 1392/06/27 - 09:49
  • 40
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

پرسنل اورژانس را اورژانسی دریابید

خبرگزاری تسنیم: ممکن است بال فرشتگان بسوزد،چشمان شان پر از اشک شود یا قلبشان بلرزد... اما یادشان نمی‌رود که در میان آتش مادری صدف وار فرزندش را چون مرواریدی در آغوش کشیده و حالا نوبت فرشتگان است که این امانت را به سلامت به مقصد برسانند.

خبرگزاری تسنیم:
شعله‌های آتش بیابان را روشن کرده، هرم گرما به صورت چنگ می‌زند و آنها به فکر راهی هستند تا بتوانند به ناله‌های استمداد جوی پاسخ داده و بی محابا به آتش بزنند و هموطنی را نجات دهند ... نه نمی‌شود و تو نمی دانی اشک های روی گونه ات از دود غلیظ اتش است یا دلت که لرزیده.
ممکن است بال فرشتگان بسوزد، چشمان شان پر از اشک شود یا قلبشان بلرزد... اما یادشان نمی‌رود که در میان آتش مادری صدف وار فرزندش را چون مرواریدی درآغوش کشیده و حالا نوبت فرشتگان است که این امانت را به سلامت به مقصد برسانند.


حادثه جاده قم از منظری دیگر
در ساعت ۲۲:۴۹ دوشنبه هفته گذشته مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی قم از تصادف دو دستگاه اتوبوس و ایجاد حریق پس از تصادف در کیلومتر ۲۸ اتوبان تهران به قم مطلع گردید، بلافاصله ۱۱ دستگاه آمبولانس و یک دستگاه اتوبوس آمبولانس اورژانس پیش بیمارستانی ۱۱۵ از پایگاه عوارضی به محل حادثه اعزام شدند، نخستین آمبولانس ۶ دقیقه پس از اعلام حادثه به اورژانس در محل حادثه حاضر شد.
حالا ۱۴ تیم امدادی اورژانس ۱۱۵ در میان آتش و دود حضور یافتند و انجام اقدامات اولیه پزشکی همچون مایع درمانی، پانسمان، ثابت سازی اندام‌ها در طی ۳۰ دقیقه و انتقال ۴۴ مصدوم این حادثه به بیمارستان‌های شهید بهشتی، علی بن ابی‌طالب (ع) و نکویی در اوج ناباوری و تاثر صورت می‌گیرد. لحظات اندوهبار در میان مصدومان و اجساد سوخته هموطنان که خاطره ای تلخ را برای همگان و به خصوص امدادگران اورژانس رقم می‌زند.
خیلی از مصدومین حادثه اظهار داشتند اورژانس و مردم خیلی کمک کردند و اگر آنها نبودند مسافران دیگر نیز در آتش می‌سوختند؛ آنها معتقدند زمان رسیدن اورژانس باور کردنی نبود. این در حالی است که اتوبان قم-تهران به عنوان یکی از محورهای بسیار پرتردد ارتباطی کشور، شاهد عبور و مرور مسافران و خودروهای بسیاری از استان‌های شمالی و جنوبی کشور است و در طول ۱۴۰ کیلومتر از این راه ارتباطی، ۸ پایگاه اورژانس ۱۱۵ مستقر شده است. همچنین در عوارضی تهران ۲ دستگاه اتوبوس آمبولانس و در عوارضی قم یک دستگاه آمبولانس در آماده باش کامل بوده تا در صورت نیاز خدمت رسانی به هموطنان به سرعت صورت پذیرد.
وزیر بهداشت به همراه رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی کشور از محل حادثه و مصدومان آن بازدیدکردند و در این بارعنوان کرد: "اورژانس وظایف خود را به خوبی انجام می دهد اما در این زمینه ما همیشه شرمنده مردم هستیم چرا که کمبود امکانات لازم وجود دارد و در جاده‌های فرعی کشور پوشش خوبی نداریم".


کمی‌ها و کاستی‌های پرسنل اورژانس را امدادی هست؟
با توجه به برنامه چهارم توسعه حضور ۲۳ هزار پرسنل اورژانس ۱۱۵ در پایگاه شهری و جاده ای اورژانس امری بدیهی است اما در حال حاضر تعداد پرسنل مراکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی سراسر کشور ۱۴ هزار و ۶۰۰ نفر بوده که حتی با احتساب اضافه کار نیز این رقم به ۱۷ هزار و ۶۰۰ نفر می‌رسد. این در حالی است که تعداد حوادث ترافیکی و بیماری‌ها و نیاز به اورژانس ۱۱۵ روز به روز افزایش می‌یابد. عدم تخصیص اعتبار کافی برای جذب نیروی انسانی، ساخت پایگاه اورژانس، تبدیل کانکس‌های اورژانس به پایگاه، خرید آمبولانس، اتوبوس آمبولانس و تجهیزات پزشکی، راه اندازی پایگاه‌های امداد هوایی و بالگرد امداد برای خدمت رسانی سریعتر از عواملی است که قطعا در آینده‌ای نه چندان دور کیفیت خدمات امدادی را تحت شعاع قرار خواهد داد.

مشکلات و مسائل معیشتی تکنسین‌های اورژانس ۱۱۵ در خیلی موارد نادیده انگاشته شده است. با توجه به مخاطراتی که تکنسین‌های اورژانس ۱۱۵ را در حین انجام ماموریت تهدید می‌کند، قاعدتاً این افراد باید جزو مشاغل سخت و پرمخاطره محسوب شوند، اما متاسفانه این مبحث هنوز برای تکنسین‌های اورژانس اعمال نشده است. همچنین تفاوت حکم حقوقی پرسنل اورژانس در مقایسه با سایر سازمان‌های امدادی قابل تامل است.
آن شب تمام شد اما مرهمی برای روح امدادگران هست؟
جدا از اینکه تکنسین‌های اورژانس بیمه مسئولیت نیز نیستند، حکم حقوقی پرسنل اورژانس ۱۱۵ نیز که همیشه محجور مانده‌ است باید مورد بررسی و بازبینی قرار گیرد. عدم اجرای قانون ارتقاء بهره وری خدمات بالینی، عدم تصویب بازنشستگی پیش از موعد با توجه به سختی کار بیش از حد، عدم پرداخت کارانه به حوزه اورژانس پیش بیمارستانی از دیگر مشکلاتی است که گریبانگیر این حوزه بوده است.


پرسنل خدوم اورژانس ۱۱۵ در همین تصادف علاوه بر خدمت رسانی به مصدومان به دلجویی از آنها هم پرداخته اند... اما آیا پس از اتمام این امداد رسانی با اوج عظیمی از درد و سختی، کسی از آنها دلجویی خواهد کرد؟ کسی آثار این درد بزرگ را از دل آنها خواهد زدود؟ دیدن تصاویری از مصدومان و اجساد سوخته متوفیان چه اثر تلخ عمیقی بر آنها خواهد داشت؟ و آن شب تمام شد...با تمام آن خستگی ها و دردها، فردای آن حادثه دردناک، روز نو و حضور در پایگاه و...

 

 


 

 


  • گروه خبری : اخبار ویژه
  • کد خبر : 12865
کلمات کلیدی